- 0 Polubienia
- 0 / 5
Składniki:
- 4 garści roszponki
- 100 g plasterków pieczonej szynki
- 100 g wędzonego łososia
- 2 ugotowane jajka
- 1 opakowanie serka wiejskiego
- 300 g słodkiego melona pokrojonego w kostkę
- 100 g czerwonych winogron
- sól
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
- Roszponkę wyłóż na talerze. Przypraw delikatnie solą i polej odrobiną oliwy.
- Łososia podziel na mniejsze kawałki.
- Winogrona przekrój na pół.
- Jajka pokrój na ćwiartki.
- Wyłóż wszystkie składniki na talerze z roszponką.
Wskazówki:
- Jeśli wolisz wersję wegetariańską, pomiń szynkę i łososia, a ilość melona zwiększ do 400 g i dodaj trzecie jajko.
Żródło przepisu:
Get into the habit of breakfast, s. 45
Mniam